Arthroflex IN

Takarmány kiegészítő kutyák részére, amely támogatja az ízületek és a porcok optimális működését, és elősegíti a normál mozgás és a mozgásképesség fenntartását.

Arthroflex IN

Takarmány kiegészítő kutyák részére, amely támogatja az ízületek és a porcok optimális működését, és elősegíti a normál mozgás és a mozgásképesség fenntartását.

Összetétel

A hatóanyagok kombinációja magas színvonalú ízületvédő hatást és mozgásképességet biztosít.

A glükózamin serkenti a glükózaminoglikánok (GAG) – a porcmátrix összetevői – szintézisét.

A II-es típusú hidrolizált kollagén képes felszívódni a szervezetbe. Nagy biológiai aktivitás és magas biohasznosulás jellemzi. Képes megvédeni a porcot a kopás és beszakadás miatti elfajulástól, támogatja a porc síkosítását és csökkenti a gyulladást az ízületi nedvben.

A fehér fűz kérgének kivonata egy, a fehér fűz (Salix alba) kérgéből készült takarmány kiegészítő. A fehér fűz kérgének hatóanyaga a szalicin, amely hasonló az aszpirin hatóanyagához. Ezért leggyakrabban az ízületgyulladással összefüggő fájdalom és gyulladás kezelésére használják. A fehér fűz kérgének kivonata viszont nem okoz gyomorirritációt vagy májkárosodást, ami az aszpirin esetében előfordulhat.

Az MSM fájdalomcsillapítóként hat, mivel csökkenti a fájdalom közvetítésében szerepet játszó idegingerületeket. Tudományos vizsgálatok eredményei szerint az MSM és a glükózamin kombinációját használó páciensekben enyhülnek az olyan tünetek, mint a fájdalom, a gyulladás és a duzzanat.

A kvercetin egy növényi tápanyag, egy bioflavonoid, amely gyulladáscsökkentő, antioxidáns és antihisztamin tulajdonságokkal rendelkezik.

Az ördögcsáklya csökkenti a merevséget, javítja a mozgásképességet és egészségesen tartja az ízületeket kutyákban és macskákban egyaránt, kedvezőtlen mellékhatások nélkül.

A mangán a GAG és a kollagén szintéziséhez szükséges, és lehetővé teszi a kollagén rostok keresztkötéseinek kialakulását és a rostok megtapadását.

A hialuronsav az ízületi nedv egyik fő komponense, amely a gumiéhoz hasonló fizikai tulajdonságokkal rendelkezik. Az ízületi nedv viszkozitása viszont a víztartalomtól függ. Ha kevesebb benne a víz, ez nagyobb viszkozitást jelent. Az ízületben a következő hatás érvényesül: az ízületre nehezedő nyomás kinyomja a vizet, ezáltal pedig csökkenti a nyomást.

 

Csomagolás

60 bevonatos tabletta

Adalékok

Vitaminok (kilogrammonként): (1b301) C-vitamin 26 470 mg; (3a700) E-vitamin 8824 NE.

Nyomelemek vegyületei (kilogrammonként): (3b503) Mangán-szulfát 2941 mg.

Érzékszervi adalékanyagok (kilogrammonként): (2b Salix alba) Fehér fűz kérgének kivonata (minimum 15% szalicin) 58 824 mg; (2b) S. japonica száraz kivonat (minimum 98% kvercetin) 29 412 mg; (2b Harpagophytum procumbens) Ördögcsáklya-kivonat 5882 mg;

Technológiai adalékanyagok: (E460) MCC; (E 551b) Szilikagél; (E464) Hidroxipropil-metil-cellulóz

Beltartalmi összetevők: Nyersfehérje: 20,17%, Zsír: 3,51%, Nyershamu: 9,12%, Rost: 15,4%, Nedvességtartalom: 8,03%.

Etetési útmutató: 10 kg-os testtömegig naponta 1 tabletta; 10 kg-os testtömeg felett naponta 2 tabletta, illetve az állatorvos ajánlásának megfelelően.

Adagolás

10 kg-os testtömegig naponta 1 tabletta; 10 kg-os testtömeg felett naponta 2 tabletta, illetve az állatorvos ajánlásának megfelelően.

Használati utasítás

A dupla bevonatos tabletta akkor fejti ki a legjobb hatást, ha azt a kedvenc nyelvgyökére helyezik, majd a kedvenc egészben lenyeli azt. Ha ez nem lehetséges, a tablettát össze kell törni és az eleségbe keverve kell beadni.

Hol vehetem meg a termékeket?

A terméket keresse kérjük állatorvosánál!

Tárolási hőmérséklet

Hűvös, száraz helyen, közvetlen napfénytől védve tartandó. Gyermekek elől gondosan el kell zárni.

Minőségét megőrzi

A csomagoláson feltüntetett adatok szerint.

Gyártó

Kereskedő és forgalmazó Magyarországon

ALPHA-VET Állatgyógyászati Kft. 1194 Budapest, Hofherr A. u. 42.

Kereskedő és forgalmazó Magyarországon

ALPHA-VET Állatgyógyászati Kft. 1194 Budapest, Hofherr A. u. 42.