BiogenicVet Calmatonin kapszula 20x

Takarmánykiegészítő készítmény szorongó és fóbiában szenvedő kutyák számára.

BiogenicVet Calmatonin kapszula 20x

Takarmánykiegészítő készítmény szorongó és fóbiában szenvedő kutyák számára.

Összetétel

Passiflora incarnata (golgotavirág), száraz kivonata: 70 mg

Erről a kivonatról régóta ismert a relaxáló és szorongáscsökkentő hatása. Biokémiai tanulmányok bizonyítják, hogy az aktív hatóanyagok természetes flavonoidok, és hogy a golgotavirág fokozza a gátló hatású GABA receptorok aktivitását. A gamma-amino-vajsav (GABA) az első számú gátló neurotranszmitter a központi idegrendszerben, ami csökkenti az idegsejtek aktivitását – ennek következménye nyugtató és relaxáló hatás.

A golgotavirágnak emellett fontos tulajdonsága, hogy gátolja több, fontos neruotranszmitter (dopamin, norepinefrin, szerotonin) lebontását, ezek szintje emelkedik a szervezetben, ami javuló kedélyállapotot és vitalitást eredményez.

Chamomilla recutita (orvosi székfű) virág, száraz kivonat: 70 mg

Az orvosi székfüvet évezredek óta használják a tradicionális gyógyászatban a szorongás enyhítésére és a düh lecsillapítására. Az orvosi székfű apigenint, egy flavonoidot tartalmaz, amelynek nyugtató hatása van. Az orvosi székfű izomrelaxáns, gyulladáscsökkentő és görcsoldó hatással is rendelkezik. Ezen tulajdonságainak köszönhetően az orvosi székfű szedatívumként enyhülést nyújthat a kisállatok körében gyakran előforduló zavarok egész sorára.

Valeriana officinalis (macskagyökér), száraz gyökér kivonat: 30 mg

A valeriána gyökere jól ismert a szedatív tulajdonságáról, a stressz enyhítésére, álmatlanságra, szorongásra, a rohamok visszaszorítására, relaxációra használják. A macskagyökér feltehetően a GABA receptorokon keresztül fejti ki a hatását, amelyek gátolják a neurotranszmissziót az olyan idegsejtek között, amelyek fokozzák az aktivitást.

L-triptofán: 20 mg

A triptofán (TRp) tápanyagként egy nélkülözhetetlen aminosav, amely a szerotonin rendszeren keresztül befolyásolja a kedélyállapotot és viselkedést emlős fajokban. Amennyiben fölös mennyiségben adagolunk az eledelhez L-triptofánt, azt a szervezet nem használja el a fehérjék szintéziséhez, így alkalmazható terápiás táplálék kiegészítőként is. Az L-Trp háziállatokban való alkalmazásának az alapja, hogy a szerotonin elsődleges prekurzora, amelynek szedatív hatása van, befolyásolja a fájdalomérzetet és az agresszív viselkedésformákat. A triptofánt az agresszió és az impulzivitás csökkentésére használták kutyában és macskában. Hangulatjavító és nyugtató hatással egyaránt rendelkezik.

Melatonin 1 mg

A melatonin a természetben előforduló hormon úgy az állatok, mint az emberek testében. A tobozmirigy termeli. Takarmány kiegészítőként segíthet a kutyaféléknek, hogy ellazuljanak, megszabaduljanak a stressztől és az alvászavaroktól. Bizonyos egészségi problémák esetén is előnyös lehet az alkalmazásuk. Mindig konzultáljon az állatorvosával, mielőtt bármilyen új gyógyszert vagy takarmány kiegészítőt kezd el alkalmazni a kedvence kezelésére!

Csomagolás

60 kapszula

Adalékok

Magnézium-sztearát

Adagolás

1-3 kapszula naponta / 10 testtömeg kg, illetve az állatorvos utasítása szerint.

Használati utasítás

Szájon át alkalmazandó. A CALMATONIN kapszulák egészben is beadhatók vagy széthúzva kinyithatóak, és tartalmuk kis mennyiségű táplálékba keverve is beadható. Olyan hosszú ideig alkalmazza, ameddig szükségesnek látja, vagy pedig ameddig az állatorvosa tanácsolja.

Gyermekektől távol tartandó!

Kizárólag állatok számára!

Hol vehetem meg a termékeket?

A terméket keresse kérjük állatorvosánál!

Tárolási hőmérséklet

szobahőmérsékleten, 25 ° C alatt

Minőségét megőrzi

A csomagoláson jelzett időpontig.

Gyártó

Veterinarstvo doo, Milan Predió u 20. , 11 000 Belgrád, Szerbia

Kereskedő és forgalmazó Magyarországon

Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft.
Cím: 8000 Székesfehérvár, Homoksor 7.

Tel.: +36-22/534-500
Email.: info@alpha-vet.hu

Kereskedő és forgalmazó Magyarországon

Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft.
Cím: 8000 Székesfehérvár, Homoksor 7.

Tel.: +36-22/534-500
Email.: info@alpha-vet.hu