BiogenicVet Calmatonin paszta 30 ml

Javallatok: Takarmánykiegészítő készítmény szorongó és fóbiában szenvedő macskák számára.

BiogenicVet Calmatonin paszta 30 ml

Javallatok: Takarmánykiegészítő készítmény szorongó és fóbiában szenvedő macskák számára.

Összetétel

Dextróz, Víz, oligofruktóz szirup, glicerin, szójaolaj*, golgotavirág száraz kivonata, Chamomilla recutita száraz kivonata, szarvasmarha zselatin, feldolgozott állati fehérje (csirke és pulyka), inozitol, L-triptofán, aroma, melatonin. Emulgeáló és stabilizáló anyagok: Polioxi-etilén (20)-szorbitán-monooleát (E 433).

* NON-GMO – A szójaolaj nem géntechnológiával módosított szervezetekből származik.

2 ml paszta tartalmaz: Inozitol 30 mg, L-triptofán 20 mg, Melatonin 1 mg.

Passiflora incarnata (golgotavirág), száraz kivonata

Erről a kivonatról régóta ismert a relaxáló és szorongáscsökkentő hatása. Biokémiai tanulmányok bizonyítják, hogy az aktív hatóanyagok természetes flavonoidok, és hogy a golgotavirág fokozza a gátló hatású GABA receptorok aktivitását. A gamma-amino-vajsav (GABA) az első számú gátló neurotranszmitter a központi idegrendszerben, ami csökkenti az idegsejtek aktivitását – ennek következménye nyugtató és relaxáló hatás.

A golgotavirágnak emellett fontos tulajdonsága, hogy gátolja több, fontos neruotranszmitter (dopamin, norepinefrin, szerotonin) lebontását, ezek szintje emelkedik a szervezetben, ami javuló kedélyállapotot és vitalitást eredményez.

Chamomilla recutita (orvosi székfű) virág, száraz kivonat

Az orvosi székfüvet évezredek óta használják a tradicionális gyógyászatban a szorongás enyhítésére és a düh lecsillapítására. Az orvosi székfű apigenint, egy flavonoidot tartalmaz, amelynek nyugtató hatása van. Az orvosi székfű izomrelaxáns, gyulladáscsökkentő és görcsoldó hatással is rendelkezik. Ezen tulajdonságainak köszönhetően az orvosi székfű szedatívumként enyhülést nyújthat a kisállatok körében gyakran előforduló zavarok egész sorára.

Inozitol

Az inozitol, egy vitaminszerű molekula, szerepet játszik a szerotonin hatásában, amelyről úgy tartják, hogy hangulatstabilizátorként működik.

L-triptofán:

A triptofán (TRp) tápanyagként egy nélkülözhetetlen aminosav, amely a szerotonin rendszeren keresztül befolyásolja a kedélyállapotot és viselkedést emlős fajokban. Amennyiben fölös mennyiségben adagolunk az eledelhez L-triptofánt, azt a szervezet nem használja el a fehérjék szintéziséhez, így alkalmazható terápiás táplálék kiegészítőként is. Az L-Trp háziállatokban való alkalmazásának az alapja, hogy a szerotonin elsődleges prekurzora, amelynek szedatív hatása van, befolyásolja a fájdalomérzetet és az agresszív viselkedésformákat. A triptofánt az agresszió és az impulzivitás csökkentésére használták kutyában és macskában. Hangulatjavító és nyugtató hatással egyaránt rendelkezik.

Melatonin

A melatonin a természetben előforduló hormon úgy az állatok, mint az emberek testében. A tobozmirigy termeli. Takarmány kiegészítőként segíthet a kutyaféléknek, hogy ellazuljanak, megszabaduljanak a stressztől és az alvászavaroktól. Bizonyos egészségi problémák esetén is előnyös lehet az alkalmazásuk. Mindig konzultáljon az állatorvosával, mielőtt bármilyen új gyógyszert vagy takarmány kiegészítőt kezd el alkalmazni a kedvence kezelésére!

Csomagolás

Fecskendő, nettó térfogat: 60 ml

Adalékok

Érzékszervi adalékanyagok (kg-onként): 280000 mg; Matricaria recutita kivonat (2b) 280000 mg; Vitaminok, provitaminok és hasonló hatású, kémiailag jól meghatározott anyagok (kg-onként): Inozitol (3a900) 12000 mg. Aminosavak (kg-onként): L-triptofán (3c441) 80000 mg. Analitikai összetevők: Nyers fehérjék: 10,2 %, Zsír: 6,2 %, Nyers hamu: 2,4 %, Rostok: 17,00 %, Nedvesség: 27,00 %

Adagolás

Napi 2 ml 5 kg testtömegig. Adható közvetlenül a szájba vagy a háziállat eledelébe keverve. Nagyszerű ízű, ami megkönnyíti az elfogadását.

A megfelelő mennyiség beadásához használja a fecskendő dugattyúján lévő praktikus kereket.  Forgassa a kereket, amíg az a kívánt beadandó mennyiséget jelképező számtól jobbra nem kerül (lásd az alábbi ábrát, amely a 10 ml esetében a helyes és helytelen pozíciót mutatja).

 
Használat

Használati utasítás

Felhasználási javaslat Szájon át alkalmazandó. Olyan hosszú ideig alkalmazza, ameddig szükségesnek látja, vagy pedig ameddig az állatorvosa tanácsolja.

Hol vehetem meg a termékeket?

A terméket keresse kérjük állatorvosánál!

Tárolási hőmérséklet

Hűvös, száraz helyen, közvetlen napfénytől védve tárolja. Gyermekektől távol tartandó.

 

Minőségét megőrzi

Feltüntetve a csomagoláson.

Gyártó

Veterinarstvo doo, Milan Predió u 20. , 11 000 Belgrád, Szerbia

Kereskedő és forgalmazó Magyarországon

Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft.
Cím: 8000 Székesfehérvár, Homoksor 7.

Tel.: +36-22/534-500
Email.: info@alpha-vet.hu

Kereskedő és forgalmazó Magyarországon

Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft.
Cím: 8000 Székesfehérvár, Homoksor 7.

Tel.: +36-22/534-500
Email.: info@alpha-vet.hu